Green Certificates

Het team van Asset Management Renewables is de afdeling binnen Eneco die verantwoordelijk is voor de handel in groencertificaten. Duurzame installaties produceren groenrechten en vanuit de uitvoerige ervaring die Asset Management Renewables heeft in het contracteren en managen van de output van duurzame installaties heeft het team ook specialisten met uitgebreide kennis en begrip van de diverse groenrechtenmarkten.

Groenrechten worden niet op handelsplatforms verhandeld. Daar de prijs(constructie) voor groenrechten veelal van cruciaal belang is voor de producent van duurzame energie om zijn project te realiseren, is het team, vanwege het uitgebreide netwerk van marktpartijen dat zij heeft opgebouwd, in staat u te allen tijden een marktconforme prijs te bieden voor uw groenrechtenpositie.

Asset Management Renewables is actief in de Europese markt van garanties van oorsprong (GvO’s), maar ook nationale en regionale markten zoals die van de Belgische groene stroom en warmte kracht certificaten (GSCs/WKCs) en de ROCs en Lecs die in de UK worden geproduceerd.

Bunt u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw groenrechten te verhandelen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Pim de Feijter.